Ovsena kaša za hujšanje: recept, pregledi

Različna zdravljenja za plešavost

Kisel Izotov za zdravje: zdravilna pijača iz ovsene kaše

Jekova objava "Avg 12 2018, 06:08

Oves velja za eno izmed najbolj uporabnih zrn za naše telo. Njegove edinstvene lastnosti so že dolgo znane in se že več stoletij uporabljajo v uradni in tradicionalni medicini. Obseg ovesa in različnih zdravilnih pripravkov iz njega je precej širok, seznam bolezni, pri katerih je ovsa čudežno varčevalno zdravilo, pa lahko vzame celo stran. Ocenite sami: ovsene pijače, decoctions, napara, žele, itd. krepi imunski sistem, zapolnjuje primanjkljaj energije z utrujenostjo in stresom, preprečuje nastanek krvnih strdkov, izboljšuje presnovne procese, srčno-žilne funkcije, očisti kri iz holesterola in ima anti-sklerotični učinek, pomaga pri zdravljenju skoraj vseh bolezni prebavnega trakta. Poleg tega ne smemo pozabiti, da oves, natančneje, kozmetika, narejena iz nje (maske, grmišča), popolnoma očisti kožo, izboljša polt, stanje las.

Seveda to ni popoln seznam vseh možnosti ovesa in medicinskih izdelkov, ki jih proizvaja. Toda v našem članku bomo razpravljali o najbolj edinstveni, morda, jedi - slavni ovseni marmeladi dr. Izotova.

Kaj je kissel Izotova in kakšna je njegova uporaba

Zahvaljujoč Izotovu Vladimirju Kirilloviču, virologu, je ta izdelek, ki je uporaben v vseh pogledih, dobil ime. Prav ta pijača je bila resnična rešitev za Izotova po njegovi bolezni, od posledic katere se dolgo ni mogel ozdraviti. Mimogrede, ta izdelek je patentiran na zahodu, kjer so ga že krstili "Ruski balzam" in "Čudežni poljub dr. Izotova".

Kakšna je zamisel znanega zdravnika in kakšne so njegove čudežne lastnosti?

Kisel, pripravljen na osnovi ovsa po metodi Izotov, je edinstveno terapevtsko in zdravilno sredstvo najširšega spektra. Proizvod se pridobiva s fermentacijo, njegova sestava pa vsebuje neverjetno količino koristnih in potrebnih za naše telo snovi - mlečnokislinske bakterije, vitamine skupine B, kot tudi vitamine E, A, PP, škrob, mineralne soli, biotin, polinenasičene maščobne kisline. Redno uporabljate ta čudežni žele, lahko ne samo učinkovito očistite telo toksinov in toksinov, temveč ga tudi pomladite, aktivirate zaščitne mehanizme in s tem povečate učinkovitost in vitalnost. Zaradi svojih mehkih in ovojnih učinkov je koristen za vse, ki imajo kakršnekoli motnje v prebavnem in kardiovaskularnem sistemu, diabetike in aterosklerozo.

Poleg tega Izotovev ovseni kašelj nima niti najmanjše kontraindikacije, razen za individualno nestrpnost, in je koristen za vse, tako odrasle kot otroke.

Kuhanje želeja po metodi dr. Izotova

Nič ni težko pri pripravi tega zdravilnega sredstva, vendar morate še vedno loviti, ker boste v nekaj dneh morali skrbno spremljati proces fermentacije in proces usedanja. Zato vam predstavljamo najbolj podroben in korak za korakom opis priprave Izotovega polirka, da bi se izognili napakam.

Torej, kaj je potrebno: čista pločevinka s prostornino 3 litre, ovseni kosmiči „Hercules“, oves, kefir (ali kislo mleko ali jogurt), toplo vrelo vodo.

Prva faza: Kuhanje osnov

1. Napolnite suho kozarec z eno tretjino z ovseno kašo (približno 500 gramov) in vnaprej zmeljemo (ali zdrobimo) oves na mlincu za kavo - 10-15 žlice. l

2. Vlijte 100 ml fermentiranega mlečnega izdelka - kefir ali kislo mleko. Za pripravo želatine je najbolje, da vzamete Koristne lastnosti želeja Isotovaconno, domače kislo mleko, ki vsebuje veliko več živih bakterij kot razlitje kefirskih trgovin.

3. Na vrhu celotne mase vlijemo 2 litra tople kuhane ali prečiščene vode. Voda ni povsem vlije na vrh, sicer se lahko, ko se začne proces fermentacije, odpre pokrov.

4. Celotno maso zmešajte z nekovinsko žlico (po možnosti leseno), zaprite pokrov in odstranite kozarec na mesto, kjer je toplo in temno za fermentacijo. Ta postopek bo trajal približno 2 dni, vendar ne več. Vendar to še vedno ni Izotovljev puding z ovseno kašo.

Druga faza: filtriranje

1. Po dveh dneh bo mešanica v kozarcu razdeljena na dva dela: na dnu bodo ovseni kosmiči, tekočina pa se bo zbrala na vrhu.

2. Celotno vsebino kozarca je treba izprazniti (skozi majhno cedilo) in odcediti tekočino v ločeno posodo in kosmiči pustiti v cedilu.

3. Kosmiči temeljito sperite s hladno, vrelo vodo in po izpiranju v ločeni skledi zbirajte tekočino. Treba je sprati, dokler ne začne teči čista voda.

4. Kakšen bi moral biti rezultat: jedi (najbolje je tudi uporabljati čiste suhe pločevinke) s tekočino po napenjanju in posodah s tekočino po pranju. Mimogrede, za udobje so najbolje označeni. Vse kozarce tesno zapremo s pokrovi in ​​jih postavimo, da se usedejo 16-18 ur.

Veliko ljudi se zanima, kaj storiti s preostalo jato kosmičev. Odvrzite ga ni vredno, navsezadnje je zelo uporaben izdelek za telo. Debelo lahko uporabite pri kuhanju kaše ali dodajte pečenim izdelkom. To popolnoma očisti črevesje, odstranjevanje iz nje nakopičene "smeti".

3. faza: filtriranje

1. Po določenem času se tekočina v pločevinkah ponovno razdeli na dva sloja. Previdno, brez tresenja, zberemo zgornji del gumijaste cevi v eni skledi in koncentrirano usedlino - v drugi. Na vrhu je tako imenovani ovseni kvas, spodnji pa bela gosta usedlina.

Ovseni kvas lahko nekaj dni shranite v hladilniku in ga uporabite kot pijačo. Popolnoma ugasne žejo, hrani telo z vitamini in hranili. In dno sedimenta bo neposredno uporabljen za pripravo Izotovih želejev. Hranite ga tesno zaprto v hladilniku, vendar ne več kot 21 dni. V povprečju mora biti koncentrat dovolj za en teden z dnevno uporabo.

Stopnje kuhanja Izotov žele

Izotovljeva ovsena kosa: recept in uporaba

Koncentrirajte se v količini 3-4 žlice. žlico nalijemo čisto filtrirano (ali kuhano) vodo (200 ml ali 1 skodelico). Jabolko zavremo in mešamo približno 5 minut - ta čas je dovolj, da se masa začne zgoščati.

Ker je kuhana posoda popolnoma brez okusa, lahko dodate med, različno suho sadje ali sol (po možnosti morje), rastlinsko olje. Izotovljev ovseni poljub je zdrav in bogat zajtrk ter odličen preventivni ukrep proti vsem boleznim. Da bi dosegli želeni učinek, ga morate uporabljati vsak dan.

Kisel za hujšanje

Mnogi ljudje uporabljajo Izotov kissel za hujšanje, ker mu pripisujejo lastnost odstranjevanja odvečne teže. Toda to mnenje ni povsem res. Pravzaprav ta pijača nima čudovitega učinka kurjenja maščob. Izguba teže je mogoče doseči z normalizacijo presnovnih procesov, izboljšanjem dela prebavil, izločanjem toksinov, toksinov in drugih "smeti". Poleg tega Izotov žele daje dolg občutek nasičenosti, zato potreba po nekaterih prigrizkih izgine sama od sebe. Verjetno vse te lastnosti skupaj lahko povzročijo izgubo teže.

Dodajmo: aktivni življenjski slog, športne aktivnosti, pregled prehrane in jemanje čudežne pijače po receptu dr. Izotova lahko pripomorejo k normalizaciji telesne teže.
Kisel s pankreatitisom in gastritisom

Kisel Izotova s ​​pankreatitisom, gastritis z visoko kislostjo, pomaga, če se ne znebite teh bolezni za vedno, potem pa jih vsaj postavi v stanje dolgotrajne odprave.

Pri zgoraj navedenih boleznih je priporočljivo uporabljati kissel, pripravljen po naslednji shemi.

Na majhnem ognju skuhamo filtrat z nizko kislino (tako imenovani kvas). Potem raztopimo nekaj čl. koncentrat in vlijemo v vrelo vodo. Med mešanjem z leseno žlico pripravo zavremo. Pijača je pripravljena.

Po okusu lahko dodate rastlinsko olje - oljčno, morsko krhlika ali katerokoli drugo (za 250 ml želea 1 žlica masla), med ali sol, sladkor. Ampak bolje je zavrniti zadnji dve vrsti izdelkov.

Pijte kissel je priporočljivo v obliki toplote zjutraj. Po jedi jelly ne jesti vsaj 3 ure.

Jek's post »Avg 12 2018, 06:09

59 komentarjev na članek.


Olga / 3. oktober 2013, 14:55 Pustite povratne informacije
Sprejeti moramo, poskusiti. Oves je koristen pri vsakem nastopu, a tukaj je celo skrivnost... Svetujem vam, da kupite izdelovalca jogurta in fermentirate tako kefir in jogurt kot kislo smetano. Prodajo se suhe bakterije. Za kuhanje tega želeja uporabite kefir doma. Domači mlečni izdelki se razlikujejo od živil, kot so nebesa in zemlja. Hvala za članek.

Ljubezen / 29. marec 2018, 14:36 ​​Pustite komentar
Dekleta, in ta poljub deluje s onkologijo? Hvala

Maria / 5. oktober 2013, 5:24 Pustite povratne informacije
Hvala za informativni članek!

Tatyana / 5. december 2013, 20:04 Pustite komentar
Hvala za recept!
Ampak povej mi, koliko moraš vzeti oves, recept ni določen?

yasina / December 6, 2013, 13:40 Pustite pregled
Tatyana, v Priprave Kisela v prvi fazi so zapisani razmerji. Potrebno je napolniti kozarec z ovseno kašo 1/3.

Dolly / 26. maj 2016, 19:52 Pustite komentar
ne morete pojasniti, da ste dobrodošli. Cover

Anonimno / 11. marec 2014, 13:18 Pustite povratne informacije
prav tako pravi 500 gramov, okoli.. paket Herkula, vzamem...

Prudence / 26. maj 2016, 19:29 Pustite mnenje
Retraité de la fonction publique, ki je delno vključen v 80% skupne baze, najbolj vraji. MAIS, ki se nahaja v zadnjem delu mesta, je sestavljen iz 50% in uporablja več kot 50% cene. RESULTAT re retraite repré 45% 45% de mon dernier saIlrei # 8230; al ne faut pas croire quo nous sommes méyux lotis que les autres, samt que les primes sont lé kompenzator ne diffi © rence de salaire avec les cadres privé qué qui ne se retrouve pas forcé ment a la retraite...

Celina / 19. avgust 2016, 23:19 Pustite povratne informacije
Eve, A HCON vitában szemà © ly szerint AZT az egy FA je kisebbsà © get KA © peztem, amely AZT állÃtotta, hogy HVGs cikkÃrónak igaza kombi, csak à © ppen cikk szar... :-) Egyà © bkà © nt ugyanarról beÃzà © ls¼nk. akkor ki kell là © pnünk rajta. Ez egyà © bkà © nt asszem alapvetÅ Ã là © lektani beidegzÅ‘dà © s a hosszú gettólà © t után. Csak pen ppen az ºj generációkat nem kellene erre trenÃrorozni...

Natalia / 18. december 2013, 13:29 Pustite komentar
Ampak pravi - napolnite 1/3 ovsene kaše in ovsa

Natalia / 20. januar 2014, 13:06 Pustite povratne informacije
pomeni enak delež

India / 26. maj 2016, 20:42 Pustite mnenje
Nazadnje je nekaj razprave v naši majhni razpravi.

Valentina / 23. september 2014, 16:20 Pustite povratne informacije
Hvala, ker ste me opomnili, da imam ta recept! Dejstvo, da je zdravljenje - jasno, zakaj IZOTOVA? Moja babica je vsak veliki post pripravila po receptu njene babice itd. In g. Izotov ga je opozoril in patentiral pod svojim imenom. Ampak, hvala za delitev. Vse dober tek in zdravje konja!

SVETLANA / 20. november 2014, 10:19 Pustite komentar
Dober dan, vsi! Danes, prvi dan, kot je začela piti žele, se je izkazalo, da ni slabo. Sprva je bil proces kuhanja neprijeten zaradi svojih težav, a pravzaprav ni bilo nič zapletenega. Toda ko sem ga pred enim tednom zgrabil, sem domneval, da kuham samo poljubko iz valjanega ovsa. Kosmiči zmeljemo v moko, in celo takšen žele je veliko pomagal... po približno treh urah je teža odšla, čeprav je bolečina ostala, vendar je postalo veliko lažje. Teden stradanja na tem poljubu... Zdaj sem pustil recept! Mislim, da bo to pomagalo, saj je običajno pomagalo. Vse zdravje.

Olga / 5. december 2014, 11:22 Pustite povratne informacije
Poljubno za mesec dni uporabljam kissel za zajtrk. Dodam mu sladko marmelado: imam gastritis z visoko kislostjo in žolčnikom z ovinkom. Čeprav noben čarobni učinek ne gleda. Upam, da bodo izboljšave še vedno. Malo verjetno je, da se lahko trajne bolezni hitro pozdravijo s samo enim kisem. V nasprotnem primeru farmacevtska industrija ne bi bila potrebna. Zdravje vsem!

Anonimno / januar 8, 2015, 11:29 Pustite mnenje
Olenka, ti si sladka! Poskusite uporabljati žele brez dodatkov. Predstavljajte si to zdravilo. In mislim, da boste cenili v 10 dneh. Po 10 dneh pa naredite ultrazvok in primerjajte s prejšnjim rezultatom. Sladko je velik gastritis prijatelj: bolj sladek, bolj obsežen gastritis.

Irina / 12. december 2014, 2:45 Pustite povratne informacije
Imel sem zvišan holesterol, trikrat več. Na internetu sem tipkal, kaj storiti z visokim holesterolom - računalnik mi je dal informacije o želeju dr. Izotova. Začel ga je kuhati, kot je napisano. Pijem zjutraj na prazen želodec. Po 2 tednih sem daroval kri za analizo in bil prijetno presenečen, da je holesterol normalen. Bil je - 9,5 in postal 4., 5. Dva tedna kasneje sem morala, so ga poslali, da da krv za analizo, in rezultat je bil holesterol 3.3. In gastritis ne trpi zaradi zgage. Najlepša hvala internetu, Izotov, Kisel...

Dmitry / 28. december 2014, 16:38 Pustite povratne informacije
Povej mi, kaj naj naredim z vodo, ki sem jo opral bazo za žele? Lahko narediš žele od njega? In na kateri temperaturi braniti pijačo?

yasina / 29. december 2014, 9:53 Pustite pregled
Dmitry, voda iz pranja je infundirana še približno 20 ur (glej točko 3 druge stopnje kuhanja želeja). Nato se ločita zgornji in spodnji sloj tekočine. Kisel kuhamo iz spodnjega sloja.
Morate vztrajati na najtoplejšem mestu (vendar ne posebej, da "ustvarite" ta kraj).

Svetlana / 10. januar 2015, 10:08 Pustite komentar
Moj mož in jaz že že pol leta pijemo to vrsto želeja. Obstajajo izboljšave! Energijski izbruh. Položen hemoroidi. Moj mož je postal stalni stol. Normaliziran holesterol. Ko je bil opravljen plazmaferezo, je bil zdravnik zelo presenečen, ko je rekel, da so med našo boleznijo testi podobni kot pri otroku. Začela je kuhati žele posebej za moža, da je jemala zdravila (hormoni in kalimin). Zdaj je to naš redni zajtrk. Njen mož pije več zdravil. Pritisk se še ni normaliziral, vendar resnično upamo.

Valentine / 27. januar 2015, 15:49 Pustite komentar
Koliko ovsa naj vzamem in katero gumijasto cevko zberemo na vrhnje vsebine?

yasina / 28. januar 2015, 12:11 Pustite komentar
Oves potrebuje 10-15 žlic (tal!).
Če gumijastih cevi ni (cev), lahko vsebino sifonizirate z brizgo brez igle.

Tatyana / 26. februar 2015, 3:04 Pustite komentar
Pijem kvas, včasih kuham kissel več kot 2 leti. Odlično zdravje!

Olga / 30. maj 2015, 7:56 Pustite komentar
Dve leti ob zajtrku jedem žele. Analize so odlične! Star sem 55 let. Ves ta čas ni bilo hladno - telo je močnejše.

Mila / 30. junij 2015, 9:17 Pustite povratne informacije
Je kdo imel psoriazo ali druge kožne bolezni iz tega koktajla?

Mira / 26. maj 2016, 21:07 Pusti recenzijo
Fiallny! To je tisto, kar sem iskal.

Lena / November 14, 2015, 8:08 Pusti recenzijo
Ali je mogoče uporabiti samo razredčen škrob?

yasina / 17. februar 2016, 12:02 Pustite mnenje
Lena, in za kakšen namen jo uporabljate? Krompir? To bom rekel: lahko, vendar ni potrebno!

Cassie / 26. maj 2016, 21:08 Pustite komentar
Vaša zgodba je bila resnično inmerfativo, hvala!

Nadezhda / November 17, 2015, 9:18 Pustite povratne informacije
Pijem jelly 2 meseca. Prenešen sindrom kronične utrujenosti, raven holesterola se je normalizirala. Na presenečenje sladkorja blizu ideala - je bilo 11 je bilo 7.4. Tablete ne pijejo sladkorja in ne pijejo, jaz pa jedem z medom. Energija nima kam iti! Začel sem hoditi in igrati športe, kot v mladosti. Imam 53 let.

Star / Maj 26, 2016, 20:17 Pustite povratne informacije
Izpadel iz postelje. To je moj dan!

Valentine / 8. februar 2016, 8:25 Pustite povratne informacije
Vse, kar ostane po filtraciji, ne zavržemo, temveč ga postavimo v posodo. Ko kuhate, dodajte žlico "odpadkov" v želatino - čista vlakna, tako potrebna telesu. Razredčite žele z natančno vodo, ki se je usedla po filtraciji. Pankreas ne moti več let 5. Izdelujemo in jedemo s celotno družino, vendar se ne pripravljamo iz kosmičev, temveč iz celih zrn (vendar ne v stanju moke!).

Irina / 22. marec 2016, 17:47 Pustite komentar
Uporabite cev iz Esmarkh skodelic.

Zoya Nikitina / 24. marec 2016, 22:08 Pustite komentar
Recept za mene ni jasen. Druga faza, str. 4 - navaja, da imate dve pločevinki (to sta dve posodi). Potem v tretjem koraku, str. 1 »Po določenem času je tekočina v BANKI«. Zakaj v banki, in ne v bankah, ko imamo dva kontejnerja? Spet govorite o eni banki. Kje je izginila druga jed?

yasina / 28. marec 2016, 10:22 Pustite mnenje
Nisem razumel vprašanja. Ne vidim, kje v drugi fazi je napisana "banka".... Tukaj govorimo o dveh plovilih... Mogoče ne razumem, o čem govoriš...

Tamara / 11. december 2016, 8:14 Pusti povratne informacije
Vnesite iskalnik "Oatmeal Izotova." Obstajajo video posnetki, vsa vprašanja bodo izginila. Želel sem dati zaščito povezave (.

nik / April 3, 2016, 18:14 Pustite povratne informacije
Sem kalila oves, zmeljemo v mlin za meso, v nadaljevanju...

Anonimno / April 25, 2016, 19:02 Pustite komentar
in ko se drugi čas brani s 16-18 ur, ali je potrebno imeti tudi toplo temno mesto?

Bunny / 26. maj 2016, 20:41 Pustite komentar
Mislil sem, da sem razumen. Hvala, ker si me postavil za zvezdico.

Anonimno / April 28, 2016, 20:12 Pustite komentar
Imam isto vprašanje. Drugi čas za obrambo (16-18 ur), tudi v toplem in temnem prostoru?

Anna / Maj 27, 2016, 19:01 Pustite povratne informacije
Ali si kdo predstavlja, kako izračunati vsebnost kalorij tega želeja?
Od 500 gramov kosmičev sem dobil 450 gramov koncentrata, informacije od 35 do 60 kcal. na 100 gramov želeja (razumem končano, ne koncentrirano)
Če vam nekdo pove, kako pravilno izračunati kalorično vsebino tega uporabnega izdelka, bom zelo hvaležen)

Diana / 30. maj 2016, 17:25 Pustite povratne informacije
Prvič sem poskušal kuhati žele. Ne vem, kaj je bilo v redu. Prvič, koncentrirana usedlina ni tako debela, ampak kot tekoča kisla smetana. Drugič, recept pravi, da je končni kissel popolnoma brez okusa, vendar se je izkazalo, da je moja kislina. Kuhal sem ga na tako imenovanem kvasu (filtratu). Zdaj se bojim piti, da ne bi bilo slabše. Kdo lahko reče, ali bi moral biti res neokusen? Hvala vnaprej.

Anna / 4. junij 2016, 12:10 Pustite povratne informacije
Ko sem prvič kuhala tudi na kvasu, sem dobila kislo, zdaj pa kuham na vodi, izkaže se s šibko kislostjo.

Horse pedal / Avgust 21, 2016, 15:36 Pustite komentar
Če objavljate, zakaj, za vraga, varujete pred kopiranjem? Da, veliko vaše zaščite na huyuyu kozah!

psprp / 15. september 2016, 12:18 Pustite komentar
chmaavy

Valentine / 26. september 2016, 9:21 Pustite povratne informacije
Kako Izotov Kissel deluje za holelitiazo?

Anastasia 26. oktober 2016 / 26. oktober 2016, 9:26 Pustite komentar
Hvala za 70 problemov za žele. Železo uporabljam 10 let z vsemi prebavnimi motnjami, še posebej za okrevanje po počitnicah, tekočini dodam 50% seruma. Svoje sklepe uporabljam v presledkih in ima pozitiven učinek, prav tako pa ni res okusno kislo, potepa se okoli, jaz ga ljubim s hladno smetano ali hladno stopljeno mleko. com žele pa vroče celo vkusnoA

Antonina / 16. januar 2017, 2:26 Pustite povratne informacije
Pred mnogimi leti je kuhala ta žele. Stara mama in jaz sva jo zjutraj pojedla z užitkom. Ne spomnim se, ali je bil jasen učinek. V tistem trenutku sem imela diskastinijo žolča in moja mati - hipertenzija. Mama po možganski kapi je bila stara 81 let in če ne bi bila zapleta po gripi (pljučnici), bi živela več. Zdaj se ponovno spomnite čudeža želeja. Začel sem uporabljati. Počakal bom na rezultat!

Pavel / 17. januar 2017, 16:16 Pustite povratne informacije
Ali je kakovost žit pomembna? Lahko uporabimo ohlapno?

Olechka / 1. marec 2017, 19:21 Pusti povratne informacije
Pavel, lahko uporabiš katero koli, vendar ne takojšnje kuhanje.

Anya / 1. februar 2017, 17:08 Pustite komentar
Ali je možno piti ovčjega krompirja ne zgodaj zjutraj, ampak na prazen želodec in v posteljo? Ali kdo ve?

Olechka / 1. marec 2017, 19:17 Pusti povratne informacije
Anya, povzroča moč. Spanje ni priporočljivo.

Irina / 5. marec 2017, 6:38 Pustite komentar
Ni razumel, kaj piti - kvass ali kissel? Povej mi, prosim.

Clementine / 29. maj 2017, 19:02 Pustite komentar
Zakaj je tako težko pripraviti? Kefir, voda... smrad na celotnem stanovanju. Treba je napolniti kosmiči s kuhano vodo in vztrajati na toplem pred kisanjem, nato sev, obrišite, kuhajte na majhnem ognju. Kul, in zdravje je. Torej je moja babica.

Tatyana / 13. avgust 2017, 8:25 Pustite povratne informacije
Prav tako me presenetijo te težave. Zaspim v kozarcu ovsa, vlijemo toplo vrelo vodo. Jutri je vse kislo. Mešajte, filtrirajte. Dobljeno ovseno mleko dobim za kratek čas (čeprav ga resnično želim piti naravnost, vendar se bojim). Vlijemo zgornjo polovico tekočine (jo uporabim za novo fermento), spodnji del pa z gosto usedlino - v ponev in jo pripravimo s stalnim mešanjem. Dodajte malo soli. Izkazalo se je kislo-slano kiselek.

Anonymous / March 10, 2018, 20:36 Pustite komentar
Kako ste na dan zakisali celo brez kefirja? Naredil nekajkrat - ne želim, da tava, in vse...

Anonimno / Februar 19, 2018 10:18 Pustite komentar
Tako je!

Zoya / 18. februar 2018 21:08 Pustite komentar
In kdo bo rekel vse isto - piti ali ne piti? To je vprašanje.

Svetlana / 18. marec 2018, 6:30 Pustite povratne informacije
Edinstveno poskusite! Po akutni razjedi na želodcu so jo zdravili z zdravili. In po začetku izdelave tega želeja. Ker ne maram sladkarij, sem dodal peteršilj ali koper, plus rastlinsko olje. Popolnoma obnovljena, očiščena črevesja, splošno stanje super, moč, lahkotnost. In to je bilo pred več kot 15 leti. Pozabil sem na razjedo. Pila je 3 mesece. Priporočam! To ni težko, glavna stvar je razumeti, kako

Oatmeal kissel recept koristi in škodo pregledi recept

Isotova Kissel je edinstvena zdravilna pijača, ki se uporablja za medicinske namene pri številnih boleznih.

Zaradi svoje sestave telo prejme vse snovi, ki jih potrebuje, bolezni pa se umikajo, hkrati pa se krepi imuniteta.

Čudež Kissel Dr. Izotov: kaj je to, dobro ali škodljivo ^

Vladimir Kirillovich Izotov je doktor medicinskih znanosti, virolog, ki je avtor recepta za želatino, v čigar medicinske lastnosti je bil prepričan na lastne izkušnje.

Dejstvo je, da je zdravnik enkrat ugriznil encefalitis, zato je moral dolgo časa zdraviti bolezen, nato pa tudi njegove zaplete. V iskanju učinkovitega zdravljenja se je obrnil k tradicionalni medicini in našel recept za ovseni kašelj, ki ga je kasneje izboljšal in ga redno jemal 8 let. Presenetljivo je, da so se bolezni postopoma zmanjševale, in sčasoma je bila bolezen popolnoma ozdravljena.

Najenostavnejši izdelki, ki so na voljo v kuhinji vsake gospodinje pojdite na kompozicijo Izotov:

  • Hercules,
  • Grobi ovs
  • Kefir ali kislo mleko,
  • Voda

Kot veste, posamično, zgoraj navedene sestavine prinašajo neprecenljive koristi za telo, če pa so kombinirane in pravilno pripravljene, se njihov koristni učinek večkrat poveča.

Izotovov ovseni kašelj: korist in škoda

Da bi razumeli prednosti te pijače, je dovolj, da se seznanite z zdravilnimi lastnostmi Izotovih želejev:

  • Je naravni in dovolj močan biostimulant, zaradi katerega je mogoče doseči učinek pomlajevanja;
  • Pijača vpliva na živčni sistem, kar povzroča simptome, kot so razdražljivost, nespečnost in depresivno stanje;
  • Z redno uporabo Izotovljevega medicinskega želeja se izboljšajo presnovni procesi, kar prispeva k izgubi teže. Koristi tiste, ki so debeli ali imajo le malo prekomerne telesne teže;
  • Kisel preprečuje nastajanje krvnih strdkov, čisti krvne žile, izboljšuje delovanje srca in žil, pospešuje obnovo poškodovanih tkiv, krepi kosti, izboljšuje elastičnost kože, krepi zobe, lase in nohte;
  • Ko se pijača uporablja, poveča imuniteto, poveča odpornost telesa na viruse, vključno s herpesom.

Takšne koristne lastnosti so razložene z dejstvom, da vsebuje vitamine A, B, PP, E, aminokisline, lecitin, beljakovine, holin, lizin in minerale - snovi, ki so potrebne za vzdrževanje zdravja in izboljšanje delovanja imunskega sistema.

Za izgubo teže je zelo pomembno, koliko kalorij je v Izotovljevem želeju. Ta pijača je malo kalorij - samo 60-80 Kcal na 100 g, odvisno od načina priprave, tako da ga lahko pijete med prehrano.

Kisel Izotov: korak po korak recept za kuhanje ^

Kako kuhati Izotov žele same

Postopek priprave zdravilne pijače je sestavljen iz več faz:

  1. Priprava sestavin: 300 g valjanih ovsa, 8 žlic. l mletega ovsa, 2 l kuhane ohlajene vode in 100 g kislega mleka ali kefirja;
  2. Kuhanje kislega testa;
  3. Sprejemni koncentrat;
  4. Priprava proizvoda.

Postopek je naslednji:

  • Vzemimo 5-litrsko steklenico, v njej nalijemo valjani ovs, napolnimo jo z vodo, tako da je steklenica napolnjena;
  • Izlijte celega ovsa in dodajte 0,5 skodelice kefira;
  • Pokrijte kozarec s pokrovom in ga zavijte v brisačo, da ne bo prišla svetloba;
  • Sestavo pustimo fermentirati dva dni pri temperaturi najmanj 22 stopinj;
  • Ko je v banki viden sveženj in se pojavijo mehurčki, je vse pripravljeno;
  • Po dveh dneh filtriramo sestavo skozi sito, nalijemo tekočino v ločeno posodo in pustimo ovs v situ, nato jo speremo;
  • Pustite kislo testo in uporabite kosmiče po naši presoji: naredite kašo ali pripravite piškote;
  • Preostalo tekočino (filtrat) pustite stati 16 ur. Po tem času se na dnu oblikuje oborina, zgornji del pa se odvaja v drugo posodo;
  • Nastalo pivo lahko pijete v njegovi čisti obliki ali pa ga uporabite za izdelavo želeja;
  • Vlijte koncentrat v ponev in nalijte nekaj kozarcev vode;
  • Mešamo, pustimo vreti 2 minuti;
  • Ko se zmes zgosti, vzemite posodo iz peči. Služi se z maslom ali naravnim medom.

Izotov želatino lahko vzamete s pankreatitisom za lajšanje simptomov in preprečevanje poslabšanja, toda v tem primeru mora biti bolj kisla, da se poveča kislost želodčnega soka.

Kako pravilno piti Izotov žele

  • Najbolje je, da pijete to pijačo zjutraj za zajtrk vsak dan, če pa ne uspe, jo lahko uporabite kadarkoli.
  • Glavna stvar, da naslednji obrok ni bil prej kot po 3 urah.

Zdravniki pregledi in rezultati

Če redno jemljete Izotov kissel, lahko dosežete naslednje pozitivne spremembe:

  • Zmanjšuje se raven slabega holesterola;
  • Staranje kože in telesa kot celote se upočasni;
  • Vnetja se zmehčajo, iztekanje žolča se izboljša;
  • Presnova se aktivira;
  • Ustavite zaprtje;
  • Pojavi se več energije;
  • Imunski sistem je okrepljen.

Zdravniški pregledi o Kisselu Izotovu

Anna, 39 let, terapevtka:

"Ne morem reči, da je ta pijača zdravilo za vse bolezni, vendar obstaja nekaj koristi od njega: izboljšuje imuniteto, in to preprečuje nastanek številnih bolezni"

Anastasia, 35 let, strokovnjak za prehrano:

"Verjamem, da je ta puding ob izgubi teže zelo koristen: prvič, zmanjšuje apetit in hitro zadovolji lakoto, in drugič, s spodbujanjem presnove prispeva k pospešeni izgubi teže, kar je pomembno"

Vladislav, 37 let, gastroenterolog:

"S pankreatitisom je Izotovov poljub je zelo uporaben, vendar ga je treba v obdobju poslabšanja piti previdno in gledati na bolezni v zgodovini, sicer se lahko pojavijo zapleti."

Ovčja kaša za hujšanje se uporablja že od antičnih časov.

Vredno je razmisliti, zakaj je bila tako priljubljena že več stoletij. Poglejte trdne, a zelo vitke Britance, ki tradicionalno izberejo ovseno kašo za zajtrk! Danes, bolj podrobno o koristnosti ovsenih kosmičev, kako kuhati žele in kako koristno in učinkovito je, preberite na portalu o izgubi teže "Lose weight brez težav."

Ovsena kaša za hujšanje: recept naših prababic

Vzemite kozarec grobega ovsa, ga dobro izperite, prelijte v ponev in pokrijte s petimi skodelicami navadne vode. Prej uporabljali dobro, zdaj pa lahko vzamete čisto pitje, ne pa iz pipe!

Sedaj ga postavite na peč (pečica je bila uporabljena za kuhanje), kuhajte 4 ure na majhnem ognju. Nato, da ločimo želatinasto maso od lupine, vse presejemo skozi sito.

Naslednja faza kuhanja - pomikanje luščin skozi mlin za meso. Maso lahko dodamo želeju. To pijačo vzemite v 24 urah, dodajte med, suho sadje, oreške za okus.

Pomembno je, da želatina ni bila ledena, ampak topla, pri sobni temperaturi.

Kako kuhati žele z kefirjem?

Tukaj je še en recept za ovsena kaša kissel za hujšanje s portala hudeem-bez-problem.ru:

  • 100 gramov ovsene kaše,
  • 200 gramov ovsene kaše,
  • ½ skodelice jogurta,
  • 1 velika žlica nemastne kisle smetane,
  • ½ skodelice pitne vode.

Kako operemo kosmiči in temeljito premešamo z navedenimi sestavinami, razen z vodo. Vse to je treba dati v stekleni kozarec in šele nato zaliti z vodo in pokriti z domačim pokrovom iz gaze. Plastika ne bo delovala, ker mora masa "dihati".

Pustite polnilo na toplem, da vztrajajo tri dni, nato pa iztisnite vsebino, očistite iz pogače. Zdaj se lahko infuzijo dajo v ponev in zavrejo na majhnem ognju.

Kisel lahko vzamete ½ skodelice pred obroki 3-krat in čez dan 1-2 požirek.

Hercules žele: koristi in škode

Kot del ovsene kaše veliko vlaken. To je izjemno pomembno za odstranjevanje strupov in škodljivih sestavin, spodbujanje procesa prebave hrane, izboljšanje presnove.

Poleg tega oves ima veliko vitaminov, beljakovin, mineralov, lipidov, zato je ta »koktajl« dober ne samo za hujšanje, ampak tudi za celoto:

  • okrepi imunsko obrambo telesa
  • izboljšanje možganske aktivnosti
  • preprečevanje tromboze, t
  • boj proti alergijam
  • izboljšanje stanja zob in las, itd.

Viskozna struktura ovsene kaše je dobra in slaba.

To je dobro, ker masa obdaja stene želodca, kar prispeva k regeneraciji tkiv, zato so prednosti uporabe takšne jedi za razjede, gastritis in povečana kislost želodčnega soka neprecenljive.

Hkrati pa obstaja majhen odstotek škode, vendar le z nenadzorovano porabo polirke. Če pretiravate, se bo sluz preoblikoval v telesno maščobo.

Ločeno, o koristi ovsena kaša za zdravje in lepo sliko, je portal hudeem-bez-problem.ru zapisal tukaj.

Ovsena kaša za hujšanje: pregledi

  • Uspela sem izgubiti 8 kilogramov na mesec. Samo jaz sem jemala, da ne jem, ampak da bi jedla. Natančneje, po tej shemi: zajtrk sem imel z želejem - izkazalo se je, da je hranljivo, okusno, saj sem dodal med in suho sadje. In za večerjo, ko jo je pojedla, ko ne. Občutek občutkov je res. Mislim, da sem izgubil težo, ker sem načeloma začel manj jesti, ker je kissel precej hranil. Toda ko sem na začetku takšne prehrane želel jesti, sem čez dan popil požirek. Priporočam! Margarita.
  • Koristi ali poškodbe ovsene kaše se odločite sami. Osebno sem skuhal ta žele, tudi ko sem ga kuhal, je začel izžarevati vonj od mene. Ampak mislil sem, da lepota zahteva žrtvovanje, kuhanje in pitje. Zaprli nos, skozi silo. Ampak potem sem spoznal, da ni niti vonj, ampak doslednost sluznice. Potem, žal, je prišlo do neprostovoljne reakcije telesa. Na splošno sem trajal 3 dni, no, odvrgel sem samo 3 kg, vendar je to zaradi gagginga, verjetno. Torej je to amater. Katya
  • Predlagam preprost recept: morate vzeti kozarec žit in ga takoj ne naliti, ampak najprej ga zmeljemo v mlinčku za kavo. V nastalo mešanico nalijte kozarec mleka, nato še 2 kozarca vode. Ko pride do vrenja, morate vztrajati pri 20 minutah in nato piti. Kuham jo zjutraj, ko grem na delo. Potem pijem in na delovnem mestu že imam zajtrk, ponavadi s seboj vzamem skuto z medom in orehi. V tem načinu sem v štirih tednih spustil 5 kilogramov! Valentine.
  • Želim reči, da izgubiti težo na želeju ni delovalo. Iskreno sem ga videl teden in pol, vendar ni bilo veliko olajšanja. Res je, da mi je želodec začel manj boleti, nohti so mi začeli rasti, moji lasje so bili bolje česani. In lakota je umazana. Ne tako kot prej, ko nisem mogel zavrniti peciva ali sladkarije. Ampak res mi je pomagalo, da postanem tanjši. Sprejemam ta žele plus kupil fitnes naročnino. Vse je tam - od joge do trebušnega plesa! Angelica T.

Torej, tukaj je nekaj receptov, in skoraj ready-made kissels se prodajajo v trgovini - samo pripraviti vse v skladu z navodili. Prebrali ste recenzije, spoznali prednosti in slabosti, zdaj začnite jemati, ob upoštevanju, da obstajajo koristi in škode za ovseno kašo.

Avtorica - Eva Raduga, portal za hujšanje.

Hvala za povratne informacije!

Ovčji žele

Da, strinjam se, da je Momotovljev ovseni kašelj modificiran recept Izotove ovsene kaše.

V.K.Izotov in V.A. Momotov - zdravniki, ki niso sami preverjali svojih receptov, so se osvobodili bolezni, temveč so tudi imeli znanje na mikrobiološki ravni, poznajo človeško fiziologijo. Dr. V.A. Momotov meni, da je Momotovljev ovseni kašelj izboljšana različica Izotove ovsene kaše.

Včasih sem kuhal Izotovove ovsene kaše, zdaj pa Momotovovega ovsena kaša. Razlog? - Želim si, da se izdelki, ki so koristni za čudeže, niso uporabljali prej.

Obstajajo recepti za ovsene kaše Izotov in video recept za ovsene kaše dr. Momotova, in ne bom ponavljal zdravilnih lastnosti kaše ovsenih kosmičev, o tem boste prebrali tukaj >> in tukaj >>. Lahko samo rečem, da se odločite, kaj boste želeli kuhati.

Tako, korak za korakom, recept za ovseno kašo Komosel Momotov:

1 dan (zjutraj)

  • V tri-litrski kozarec
  • vlijemo 2,5 litra ohlajene prekuhane vode,
  • zaspimo 3 polna kozarca ovsene kaše Herkula
  • 0,5 skodelice kefir (lahko bifidok, acidolact, drugi fermentirani mlečni izdelek ali 2 žlici koncentrata ovsenih kosmičev).

Uporabljam bifidok. Zakaj? - V Bifidoku poleg starter kultur (kot v kefirju) obstajajo tudi probiotiki in prebiotiki. Probiotiki so živi mikroorganizmi, ki stimulirajo prebavni trakt. Probiotiki se nahajajo v človeškem pestilu in njihova odsotnost ali nezadostna količina povzroča disbakteriozo. Prebiotiki so nežive snovi, hrana za dobre bakterije.

  • zmešamo z leseno žlico, zapremo s plastično kapico (na kozarec položim gumijasto medicinsko rokavico. Med fermentacijo se oddajajo plini, ki potrebujejo izhod. Tu je izhod iz rokavic - napolnjen je s plini, zrak pa ne izhaja iz ozračja v ovseno kašo!)
  • Sem dal v toplem in temnem prostoru (na primer, v bližini baterije. Sem dal v kopalnico v bližini ogrevanega brisačo, pokrov z brisačo)

2. dan (zvečer) Traja 18 do 48 ur. Seveda lahko zdržite več kot dva dni, vendar se okus slabša.

  • Vzamemo cedilo, ga pokrijemo z gazo in zmes ovsene moke filtriramo v veliko ponev. (Uporabljam cedilo)
  • »A«: Tekoči del vlijem v dvolitrsko posodo. Pokličite ga - "A", tekočina z visoko vsebnostjo kislin. (V videoposnetku so to banke: # 1 in # 2)
  • "B": tekočina za kuhanje z nizko kislostjo. Če želite to narediti, ovsena kaša je spet dajo v ponev in speremo s kuhano ohlajeno vodo. Samo 2 litra vode, vendar je bolje, da sperite v več fazah, po vsakem pranju tekočina se vlije v drugo dvolitrsko kozarec - "B".
  • Banke "A" in "B" so pripravljene za obrambo koncentrata želeja za 12-18 ur.

3 dni (zjutraj) V bankah "A" in "B" je nastala ločitev v tekočo frakcijo in sediment, gosta bela frakcija - žele koncentrat.

  • Previdno dodajte tekoče frakcije. Mešanje tekočih frakcij ni vredno, saj imajo različne zdravilne lastnosti.
  • Koncentrirajte kissel (sediment) iz obeh pločevink, zbranih v eni posodi.
  • Zdaj lahko kuhate žele. O tem pišem spodaj - kako.

Če na prvi dan zjutraj damo ovseno kašo za fermentacijo, je tretji koncentrat želeja pripravljen.

Kako kuhati ovseni kosmiči?

Za pripravo ovsene kaše za zdravljenje je treba najprej poznati značilnosti našega telesa in naše bolezni.

# Kako kuhati puding ovsenih kosmičev, če imate pankreatitis ali želodčno razjedo. Vedeti moramo, da ne smete povzročiti povečane sekrecijske aktivnosti prebavil. In to pomeni, da nam tekoča frakcija ne bo koristna. (Povedal vam bom, da ima prijeten okus okus in ga lahko uporabite za kuhanje žele za vaše ljubljene, ampak zase vzemite samo vodo in žele koncentrat) Kissel se varijo na običajen način - tako kot si kuhamo navaden žele.

  • Kuhamo 1 skodelico vode,
  • razredčite dve žlici koncentrata s hladno kuhano vodo in nalijte v vrelo vodo.
  • Mešajte z leseno žlico in ponovno zavrite. Kissel je pripravljen! Ne kuhajte dolgo časa, ker koristne bakterije umirajo.

Kako kuhati ovseni kosmiči, če imate gastritis z nizko kislostjo, če imate dysbiosis ali hipotenzijo?

  • Prinesite v vrelišče 1 skodelico tekočine z visoko kislostjo - iz kozarca "A",
  • razredčite dve žlici koncentrata s hladno kuhano vodo in nalijte v vrelo vodo.
  • Mešajte z leseno žlico in ponovno zavrite. Kissel je pripravljen!

Kako kuhati ovseni kosmičasti puding, če imate gastritis z visoko ali normalno kislostjo, če je pankreatitis v fazi stabilne remisije?

  • Pustimo, da zavre 1 skodelico tekočine z nizko kislostjo - iz pločevinke "B"
  • razredčite dve žlici koncentrata s hladno kuhano vodo in nalijte v vrelo vodo.
  • Mešajte z leseno žlico in ponovno zavrite. Kissel je pripravljen!

Kissel je pripravljen! Dodajte maslo za kissel - rastlinsko olje (oljčna, morska krhlika, sončnice, itd.) V višini 1 žlica na 250 g kissel, sol po okusu (manj ali manj in brez soli), sladkor (rahlo, vendar med).

Posebej koristen je ovseni kosmiči puding zjutraj, topel.

Naslednji obrok naj traja 3 ure.

V bankah "A" in "B" so živi koristni mikroorganizmi. Svoje koristne lastnosti ohranijo ves teden. Ta tekočina se lahko pije kot kvas, ki se uporablja poleti v okroshki.

V stisnjeni ovseni kaši mikroorganizmi ohranijo svojo sposobnost preživetja veliko dlje, se šteje - do tri tedne.

Pri kuhanju micelnih mikroorganizmov kissel umre zaradi visoke temperature. Toda v želeji obstaja še veliko drugih koristnih lastnosti, ki so posledica sestave želeja. Preberite ga spodaj:

  1. Koristne lastnosti ovsa - ki so koristni elementi v sledovih, vitamini so del ovsa;
  2. Zdravljenje z ovsom - zdravilo rastlinskega izvora, katere bolezni se zdravijo z ovsom, kako pripraviti infuzijo, tinkturo, odrezek ovsa;
  3. Izotovov ovseni kašelj je podroben, korak za korakom, recept za krompir izotov, ki ga lahko zdravimo s polirko. O zdravniku-virologu, kandidatu medicinskih znanosti Vladimir Kirillovich Izotov.
  4. Momotovov ovseni kašelj - video recept;
  5. Zdravilne lastnosti ovsa - zeliščna zdravila, vitaminska sestavina ovsene kaše.

Vse publikacije na temo "ovsena kaša":

Tako se je zgodilo, da je bil najbolj koristen ovseni kašelj nezasluženo pozabljen in se je umaknil novim modnim jedem, ki so pogosto ne samo neuporabne, ampak tudi škodljive. Pred tem pa so bili ljudje precej modrejši, niso lovili po lepih paketih in jedli zdravo hrano. Zelo dobro se spominjam, kako je moja ovsena mama nenehno kuhala ta kislo-sladki žele. Moj oče mi je povedal, da ga je njegov dedek (moj praded), preden je šel v drug svet, prosil, naj mu pripravi domači ovseni polž. In to je globoka priljubljena modrost: ljudje so že zdavnaj pozorni na zdravilni učinek ovčjega kašlja in ga uporabljajo kot hrano. Zdaj je tema o zdravilnem mleku spet postala priljubljena, pojavile so se številne tehnike in recepti, vendar želim deliti stari družinski recept za ovseno kašo, povedati, kako so ga pripravljali moji dedki in pradedje.

Sestavine:

  • 300 gr. ovsena kaša (1,5 skodelice)
  • 1 l. vode
  • rjava krušna skorja
  • sol po okusu
  • Nalijte ovseno kašo s hladno vodo, dodamo skorjo črnega kruha in pustimo dva dni za nakisanje. Od časa do časa se kosmičev moti. Za sladke poljubne kosmiče vztrajajo le en dan.
  • Namočeno ovseno kašo se filtrira, stisne skozi dve plasti gaze. Nastane bela tekočina (kot mleko) s kislo.
  • Pusti tekočino, da zavre. Poskusite sol. V primeru sladke ovsene kaše kissel dal medu.
  • Med mešanjem jelly kuhamo, dokler ni debel.
  • Ovseni polž se polije v krožnike.
  • Vroča ovsena kaša je običajno napolnjena s koščkom masla in na mestu brez olja.
  • Zobena kaša ni manj okusna in hladna. Hladni ovseni kosmiči, narežemo na kocke in prelijemo s hladnim mlekom. Izkazalo se je, da je lahka in zdrava hrana, preprosto nepogrešljiva v poletni vročini.
  • Kuhaj pogosteje ovsene kaše in boš zdrav, energičen in mlad!

Dober tek!
Okusni in zdravi recepti Alene Khokhlova

C ta recept izgleda

Povratne informacije in komentarji:

Sergey 06/27/14
V naši družini ta jelly jedo vsi razen mene: izgleda zelo neprimerno. Tako se je zgodilo, da je žena kuhala po vašem receptu, in ni bilo ničesar, kar bi jedel v naglici, in, z vitkanjem, sem začel jesti in. ni se mogel odtrgati. Ali ste se, Alena, naučili od študentov? Samo boli vse!

Alena
Moji učitelji so bili dobri)))

Tatyana 28.06.14
Pravzaprav sem si malce drugače zamislil ovseno kašo, zato me je zanimalo. Kuhal bom, zagotovo bom dosegel svoj cilj.

Lina 07.04.14
Prvič kuhamo ovsene kaše. Hotel sem nekaj novega, in ravno takrat je bil vaš recept ujet. Bilo je zelo vroče, zato želatina ni bila vroča, ampak je bila položena v hladilnik. Zjutraj, po vaših navodilih, smo zamrznjeno maso narezali na kose in napolnili z mlekom. Izkazalo se je, da je puding precej prijeten občutek. Zadovoljen sem.